Descargar EBOOK L exiliada autor ARTUR BLADE DESUMVILA gratis online


Descargar EBOOK L exiliada autor ARTUR BLADE DESUMVILA gratis online Título Del Libro: L exiliada
El formato de libro: PDF, Epub, Doc, Txt
El tamaño del archivo: 394 Kb
El autor del libro: ARTUR BLADE DESUMVILA
El editor: COSSETANIA
ISBN 13: 9788497912433
Idioma del libro: ES

Read full description of the books:



Volum 2: Cicle de l’exili I.
Aquest segon volum de l’Obra completa d’Artur Bladé i Desumvila inclou el llibre L’exiliada. Dietari de l’exili, 1939-1940, una obra coral, que, a manera de gran retaule històric i humà, relata la tragèdia catalana del segle XX: el final de la guerra civil, el pas per la frontera dels Pirineus catalans dels republicans i els primers anys de l’exili al Rosselló o en terres occitanes.
Tot i ser un dietari personal, on l’autor és el protagonista de la història narrada, el llibre adquireix una dimensió de crònica col·lectiva, en el sentit que reflecteix el conjunt de les penalitats passades pels exiliats en els diversos moments d’aquelles primeres circumstàncies _que no per a tothom foren iguals. En L’exiliada de Bladé hi trobem els primers moments, certament difícils, al camp de refugiats de Prats de Molló i Arles de Tec, el seu pas per Perpinyà i París a la recerca d’alguna garantia de seguretat i el seu ingrés posterior a la Residència Catalana de Montpeller (Résidence des Intellectuels Catalans), com a funcionari que era de la Generalitat.
Per a la història quedarà el retrat que féu d’aquella atmosfera politicosocial, que s’agreujà quan es declarà la Segona Guerra Mundial, i dels homes que la protagonitzaren _polítics, poetes, artistes, etc._, els quals apareixen tots en aquesta crònica, amb una gravetat no exempta d’ironia. Així, en aquestes pàgines, hi desfilen gairebé tots els protagonistes de la Catalunya republicana: de Companys a Tarradellas, de Pompeu Fabra a Pau Casals, així com Carles Riba, Rovira i Virgili, Francesc Pujols i tants altres, i els més joves, com ara Josep M. Lladó, Heribert Barrera, Alexandre Cirici, etc. En conjunt, doncs, aquesta obra constitueix la crònica de la Catalunya políticament i espiritualment vençuda, o millor dit, derrotada.
Amb L’exiliada, Bladé inicia el seu gran cicle memorialístic sobre l’expatriació _que després continuarà a Mèxic_ i el cicle biogràfic, de resultes de les converses i notes que prengué a Montpeller dialogant amb Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, Francesc Pujols, Rafael Moragas i el seu paisà de Móra d’Ebre, Antoni Terré.



El autor es ARTUR BLADE DESUMVILA escribió un interesante libro titulado L exiliada. El libro de la publicó la editorial COSSETANIA, y en este momento por el libro de L exiliada PDF ISBN (9788497912433) es necesario pagar 21.50 euros por copia. Sin embargo, en nuestro sitio, Le ofrecemos descargar el libro L exiliada EPUB y otros formatos totalmente gratis para leer en el ordenador u otros dispositivos electrónicos. Con nosotros usted puede encontrar otros libros del autor ARTUR BLADE DESUMVILA, que te pueden gustar, igual que el libro de L exiliada EPUB. Únete a nuestra comunidad y recibe gratis el libro de L exiliada EPUB y otros, no menos interesantes de la edición.




Descargar en PDF L exiliada PDF
Descargar en EPUB L exiliada EPUB
Descargar en DOC L exiliada DOC
Descargar en TXT L exiliada TXT



Última descarga: días atrás

Reseñas de libro L exiliada


Carlos

Este libro leer cada hombre...

Diego

El libro es una obra maestra, de la que enriquece el alma, el habla y el más amplio horizonte.

Alba

yo no entendí

Juan

El libro ha traído cambios en la vida!

Julia

De una sola vez




Añadir comentario




Descargar EBOOK L exiliada autor ARTUR BLADE DESUMVILA gratis online

PDF: l-exiliada.pdf L exiliada PDF
EPUB: l-exiliada.epub L exiliada EPUB
DOC: l-exiliada.doc L exiliada DOC
TXT: l-exiliada.txt L exiliada TXT